Tatuajul si piercing-ul la minori-legislatie...

In jos

Tatuajul si piercing-ul la minori-legislatie...

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art la data de Joi Noi 22, 2007 10:52 pm

Ordinul lui Nicolăescu...

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad În declarația pe propria răspundere, beneficiarul unui piercing trebuie să menționeze că nu a consumat băuturi alcoolice ori substanțe stupefiante, că nu suferă de o grămadă de boli sau afecțiuni dermatologice, iar în cazul femeilor că nu este însărcinată. Persoanele majore care doresc să-și facă un tatuaj trebuie, mai întâi, să se supună unei pregătiri psihice și unui test de alergie la pigmentul sau colorantul ce urmează să fie utilizat.

Idea Idea Idea Din această săptămână, tinerii în vârstă de până la 16 ani își pot face piercing doar cu părinții de mână, iar pentru a se tatua trebuie să aștepte majoratul. Decizia aparține ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, și intră în vigoare începând de joi, 20 septembrie.

Idea Idea Idea Potrivit Ordinului de ministru, minorii în vârstă de până la 16 ani pot trece pragul cabinetelor în care se execută piercing doar dacă sunt însoțiți de părinți, tutore sau curatoriar iar aceștia declară în scris că minorul are permisiunea să-și înfigă un cercel în nas, sprânceană sau ureche. Chiar și cu acordul părinților, până la majorat, aceștia nu-și pot face piercingul organelor genitale. Femeilor le este interzisă sub sancțiunea răspunderii penale sau civile “mutilarea genitală sub orice formă precum și orice altă procedură ce poate fi definită ca o circumcizie”. În acest caz, acordul lor nu este luat în considerație. În declarația pe propria răspundere, beneficiarul unui piercing trebuie să menționeze zona în care dorește să i se facă piercingul, materialul din care este confecționată bijuteria ce urmează a fi montată sau locul din care a fost cumpărată.


Idea Idea Idea Acesta mai trebuie să declare pe propria răspundere că “materialele pentru efectuarea piercingului s-au desfăcut în fața mea de către operator”, că nu a consumat băuturi alcoolice ori substanțe stupefiante, că nu suferă de o grămadă de boli sau afecțiuni dermatologice, iar în cazul femeilor că nu este însărcinată. Prin declarația dată pe propria răspundere, beneficiarul piercingului își asumă toate riscurile, iar “operatorul este absolvit de orice răspundere penală sau civilă”. În timpul executării piercingului sunt permise produsele anestezice doar dacă sunt administrate de un cadru medical, iar produsul este injectat cu seringi și ace sterile de unică folosință. Mai este permisă folosirea de creme cu efect anestezic local sau de spray-uri.


Exclamation Exclamation Exclamation Pentru piercingul limbii este interzisă folosirea oricărei anestezii. Persoanele majore care doresc să-și facă un tatuaj trebuie, mai întâi, să se supună unei pregătiri pshice și unui test de alergie la pigmentul sau colorantul ce urmează să fie utilizat. Substanțele aplicate pe piele în vederea transferului desenului de pe tipar și trasatorul trebuie să fie de unică folosință. Indiferent de cât este de complicat tatuajul, acesta trebuie executat în maxim patru ore. Dacă tatuajul necesită o durată mai mare de lucru, acesta se va face în mai multe ședințe și nu se va continua până când vechea rană nu este vindecată. După finalizarea tatuajului, operatorul trebuie să curețe pielea cu un șervețel curat, de unică folosință, și să plaseze o folie de plastic sterilă care să acopere desenul, să adere la piele cu ajutorul unei benzi adezive de uz medical și să poată fi păstrată cel mult două ore.


Exclamation Exclamation Exclamation La sfârșitul ședinței, tatuajul se fotografiază și se păstrează împreună cu declarația dată pe propria răspundere. Ca și în cazul celei date pentru executarea piercingului, acesta exonerează de orice răspundere civilă sau penală operatorul, direct responsabil fiind beneficiarul tatuajului. Tot prin declarația dată pe propria răspundere, beneficiarul își asumă și faptul că, “având o piele mai închisă, culorile nu se vor vedea atât de vii ca pe o piele albă”. Îndepărtarea tatuajelor este interzisă operatorilor, aceasta făcându-se doar de personal medical specializat, în unități medicale.

Idea Idea Idea Tot de joi vor intra în vigoare și noile norme ce trebuie aplicate în saloanele de coafură, cosmetică, manichiură, pedichiură sau frizerie. Noile norme recomandă folosirea de ustensile de unică folosință, iar atunci când nu este posibil - sterilizarea acestora. În timpul anumitor tratamente cosmetice, cum ar fi extragerea comedoanelor, cosmeticiana trebuie să poarte mănuși sterile de unică folosință. Înainte de începerea unei manichiuri, atât mâinile clientului, cât și ale celui care o efectuează trebuie spălate și dezinfectate. De joi, pedichiuristele vor fi obligate să poarte mănuși sterile de unică folosință dacă au clienți cu dermatoze și nu vor mai avea voie să îndepărteze unghiile încrescute.

SURSA-Gandul... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
avatar
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 2682
Varsta : 41
Location : Verona / ITALY
Data de inscriere : 18/11/2007

Vezi profilul utilizatorului http://www.ova-tattooarte.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum