suprema zadarnicie

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Joi Feb 07, 2008 1:53 pm

- Bună ziua, aș putea sa vorbesc cu Damian, vă rog?
- Bună, Mălina…nu este acasă, a plecat cu colegii lui.
- A plecat…înțeleg. Știți cumva pe la cât sa întoarce?
- Nu aș putea să spun cu precizie, s-au dus toți la Paul în cămin să învețe.
- Bun, îi spuneți dumneavoastră că l-am căutat?
- Sigur că da, o să-i spun să te sune!
- Mulțumesc mult, o zi bună!
Fata puse receptorul în furcă sceptică: hmmm, să învețe?!...Tocmai astăzi?
I se citi regretul pe fața-i rotundă, cu trăsături de indiancă, iar buzele și sprâncenele-i se arcuiră într-o expresie de îngrijorare.
Își aruncă privirea prin cameră și zări un teanc de CD-uri de la Damian, uitase să le vizioneze. Se ridică și păși pe vârfuri până la raftul unde se găseau. Le mângâie ușor și zâmbi copilărește, ca și cum i-ar fi văzut mutra în fiecare carcasă a fiecărui CD.
„ Nu-i nimic, își zise, o să ne vedem cu siguranță mâine! ”
Damian și Mălina erau prieteni din copilărie…și odată cu trecerea anilor, între ei sentimentele s-au dezvoltat. El era mai mare, student în anul doi, pe când ea era o copilă de 17 ani, naivă și care nu conștientiza sentimentele lui.
Mălina ținea la Damian, dar din cauza apropierii dintre ei, nu reușea să vadă dincolo de amabilitatea și prietenia băiatului.
El o iubea…o iubea nebunește, dar știa că un copil ca ea nu va putea înțelege ce e aia dragoste, așa că o lăsa liberă…să viseze vedete care să-i fie iubiți, iar el se amuza și aștepta ca ea să înțeleagă.
Știa că va înțelege…era doar o chestiune de timp.
Se vedeau frecvent și petreceau multă vreme împreună, povestind și filosofând despre viață.
Pentru că el era mai mare, știa mai multe și îi explica fetei chestiuni de viață și de moarte.
Era amuzantă, naturală, cu părul acela moale și negru care îi cădea până la jumătatea spatelui, cu tenul închis și ochii verzi…ochii aceia verzi care sunt reușiți, pentru că nu toți ochii verzi sunt frumoși. Ochii verzi nu sunt precum cei albaștri, sunt mai slabe șanse ca aceia verzi să aibă intr-adevăr o nuanță memorabilă…de obicei sunt o amestecătură nereușită de verde cu căprui.
Dar cei ai Mălinei, nu! Ei erau adânci, transparenți și licăritori.
Damian avea mereu impresia că privește marea când se uită în ochii ei și nu înțelegea paradoxul acesta: să vezi marea în niște ochi verzi și nu albaștri!
O privea cu drag și în adâncul lui abia aștepta ca ființa aceea încântătoare să se maturizeze și să-i înțeleagă mesajul.
Mălina observase ceva ciudat în privirile lui, dar nu voia să-l întrebe nimic, pentru că, zicea ea, asta ar fi stricat prietenia sinceră dintre ei…ea nu voia mai mult de la acea relație și credea că niște sentimente mai puternice aveau să distrugă strânsa și sincera legătură care se formase între ei de-a lungul anilor.
…Și continuau să glumească, să se simtă bine împreună, dar să refuze să vadă dragostea din privirile băiatului. Erau copii, și ce știu copiii?
Damian era mereu acolo, ca să o ajute…îi recomanda cărți, îi povestea filme, îi repara bicicleta și casetofonul, o făcea să râdă, o ținea de mână când avea de traversat vreun pod peste o apă și o privea cum se teme. Lui îi plăcea să o privească, uneori stătea minute în șir privind-o și ascultând-o. Avea un mod simpatic de a vorbi, o dată pentru că era sâsâită și vorbea repede și încă o dată pentru că avea o plăcere nebună de a gesticula…și făcea asta într-un mod foarte amuzant.
Băiatul era tăcut…o lăsa să povestească, niciodată nu o întrerupea, abia la sfârșit își spunea opinia și vorbea calm, încet și cald, contrastând stilului ei.
Mălina îl asculta, de asemenea cu atenție, pentru că știa că el este matur și vede lucrurile altfel dar de multe ori nu era satisfăcută de părerile lui și afișa expresia aceea a copilului nemulțumit de mama sa că nu-i ia bomboane.
El zâmbea călduros și spera ca fata să înțeleagă cât mai curând ce îi explica el.
- Hai măi becules, că o să inselegi tu odată si odată. Spunându-i asta, îi zâmbea din priviri și o înveselea și pe ea. Apelativul de „ beculeț” venise în mod natural, ca urmare a ideilor copilărești pe care le avea fata.
- Becules…repeta ea pe un ton supărăcios și strâmbându-se ștrengărește. Decât ssă sstăm așa ca penssionarii mai bine mergem ssă ne jucăm teniss de câmp…
Pe Damian îl încânta dinamismul ei…iar ea niciodată nu se temea să-i spună tot ce îi trecea prin cap.
Un singur lucru nu-i spusese niciodată, și anume că îl admiră!
Îl admira foarte mult și vedea în el cel mai bun om. Mai mult decât atât…nu-și imagina viața fără Damian.
„ Omul acesta este divin…câtă răbdare are cu mine, este extraordinar, trebuie să-i spun asta, …dar dacă îi dau speranțe aiurea? Eu nu vreau mai mult de la relația noastră, îmi este de ajuns să îl știu prietenul meu și atât. Dar, dacă mă mai gândesc…ce rost are să-i spun? Probabil că știe ce cred despre el, și în plus…mai este timp să îi spun și asta. O să-i spun la momentul potrivit! ”
Gândind astfel, Mălina luă unul din CD-urile cu muzică făcute de Damian și începu să asculte…Melodiile pe care le ascultau împreună, cu soare, motociclete și zile ale vrăjitoarelor! Din nou zâmbi și își aminti că nu se mai văzuseră de mult.
„ Cred că îmi este dor de tine, Damian! „ spuse fata cu glas încet, dar totuși perceptibil.
Se întinse pe pat și începu să se gândească la chestii insipide, fără cap și fără coadă, fără început și fără sfârșit…chestii la care ne gândim cu toții ca să treacă timpul mai repede.
Melodiile CD-ului se prelinseră ușor pe lângă urechile fetei care adormise in patul acela mare acoperit cu o cuvertură maro, rece și lucioasă.

- Mălina! Mălina, trezește-te!
- Ce…? Cât este ceasul? De ce să mă trezesc de acum? E duminică, mama, lasă-mă să dorm.
- Mălina…Vocea mamei se auzi blândă, temătoare și tremurândă.
Fata deschise ochii încet, fără chef și iritată, o privi pe mama ei și, văzând-o înlăcrimată făcu o sforțare supraomenească și se ridică în coate.
Buzele-i întredeschise și ochii somnoroși ai fetei descriau atâta teroare…
Simți că timpul se dilată, clipele se opresc, se strâmbă, râd. Îi păru că, până și camera se contorsionează.
Mama sa era în picioare, în fața patului…o privea și plângea! Plângea cu ochii-i mari, cu suspine și buze uscate de deshidratare.
Mălina simți un fior cum nu mai simțise niciodată, de parcă fusese răscolită pe dinăuntru, literalmente, parcă stomacul începu să geamă și să se miște, voind să iasă afară cu totul.
O privi pe mama ei tragic…clipi ca și cum știa că o nenorocire se întâmplase. De fapt, chiar bănuia că este ceva grav, numai că nu avea curajul să întrebe CE?
Se ridică mai bine în capul oaselor. Mama stătea nemișcată și cu multă durere în priviri.
Atâta durere nu mai văzuse niciodată în viața ei. Întrebă cu glasul stins:
- Ce s-a întâmplat? Ar fi vrut ca răspunsul să dureze veșnic și să nu afle niciodată…Cu toate acestea, vocea mamei, poate mai stinsă decât a Mălinei șopti:
- Damian…a murit!
Părea că o lumină puternică o orbește. Mută de durere, cu ochii împietriți, cu glasul mut și mâinile încleștate, Mălina suspină lung, cel mai lung suspin, apoi se prăbuși pe pat, înăbușindu-și durerea în perna mică.
Nu putea gândi nimic, și nici vedea ceva…nu simți nimic mult timp.
Se trezi în același pat, câteva ore mai târziu. Se uită în jur și răsuflă ușurată, văzându-se singură în cameră…totul părea un vechi coșmar.
Se ridică sleită de puteri și privi pe geam…era soare.
Când se întoarse spre pat, zări pe spătarul scaunului haine negre…de doliu.
Închise ochii și refuză să creadă că este adevărat, își strânse și își mușcă buzele cu gust de lacrimi, apoi, fără putere sau glas, îmbrăcă hainele de pe scaun.

Totul era ireal…multă lume cunoscută, mulți prieteni de-ai lui Damian, dar unde este Damian?
Mălina era într-o stare deplorabilă, inconștientă de ceea ce face sau de ceea ce urmează.
Părinții lui Damian o zăriră si, uciși de durere, o îmbrățișară! Fata nu reacționă…ci privi în gol, încercând să înțeleagă.
Vedea că ei îi spun ceva printre lacrimi…dar ea nu auzea nimic, ci doar îi privea neputincioasă și speriată.
- Unde este Damian? Se auzi, într-un final, vocea fetei, sunând sec, uscat.
Mama lui o luă de mână și urcară împreună scările blocului unde locuia…Erau atâția oameni care o priveau și plângeau.
Trei etaje și ajunseră pe palierul lui.
Undeva, la capătul culoarului, văzu lumini de lumânări și simți cum i se suie tot sufletul în gât…în fața ușii îl zării. Era fotografia lui!
Se prăbuși fără simțire pe podea.
Apoi totul i se păru normal…nu putea să plângă, știa că s-a întâmplat ceva rău, dar din cauza sedativelor, nu mai era in stare să dramatizeze.
Văzu acea cutie care intra în pământ și toți oamenii aceia tânguindu-se, dar ea nu își auzea decât propria-i respirație.
Mai văzu o dată fotografia lui și eșarfa albă pe care ea o purta la gât…apoi nu mai văzu nimic!

Zilele treceau fără rost…Nu mai vorbea cu nimeni!
Asculta melodiile de la el, vedea filmele de la el, râdea și plângea în același timp.
Cuvintele lui pline de înțelepciune îi răsunau în minte:
„ Mie nu mi-e frică de moarte…Mi-e frică de faptul că nu o să mai fiu cu voi, prietenii mei! Becules, clipele astea, o sa si le amintești cu drag!”
Într-o zi, în fața oglinzii își tăie părul din suferință!
Îl striga prin casă…pe afară, pe terenul de tenis…peste tot. Dar nu îl mai găsi niciunde, iar toate cuvintele îi rămaseră ei, neștiute vreodată de el.
Durerea era prea mare să mai poată continua…

„Și-am ajuns la un mal, pe o stâncă
Să-mi înec tot amarul nu pot,
Și mă-ntreb dacă apa-i adâncă
Să mă-nec azi cu jale cu tot!”
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de Ova-Tattoo Art la data de Mar Noi 17, 2009 12:47 am

Imi pare nespus de rau, ca pana acum nu am citit integral aceasta creatie proprie a ta. Sincer...lenea e destul de mare, din cate se poate observa si la numarul de replici. Insa, acum am avut putin timp si am citi totul de la cap la coada. Inceputul pare plictisitor, dar daca citesti atent toata pe povestea asta si incerci sa te pui in persoana Malinei...(bine, pentru asta trebuie sa nu fi lipsit de sentimente), chiar poti sa simti ceea ce era in sufletul ei in acele momente. E o situati cat se poate de dramataica, daca iubesti.

Problema asta am dezbatut-o cu multe persoane. Cred ca cea mai mare problema a omenirii este lipsa dialogului. Aceasta lipsa a dialogului, iti poate ucide sufletul, fara sa vrei si in speranta ca "timpul le rezolva pe toate" ... putem sa suferim pana la sfarsitul zilelor, cu o mare intensitate. Asta e pretul. Pentru unele persoane, care au SUFLET, aceasta suferinta poate de veni insuportabila. Chiar poate sa te aduca la suicide, daca esti mai labil psihic...

Pe mine, personal, m-a afectat. Deoarece am pierdut candva o iubire, cu care am avut dialog, insa destul de retinut, in speranta protectiei mele sufletesti. Dupa acea perioada, am fost atat de fair-play, am spus totul despre mine...rezultatul - am fost lovit mereu unde ma durea cel mai tare. In suflet. Pentru suflet nu exista medicamente. Dar cu toate astea, chiar suferind si acum dupa ea, nu ma voi mai schimba. Am inceput sa ma obisnuiesc cu aceasta suferinta interminabila. Face parte din viata mea cotidiana. Deja am ajuns la stadiul in care, daca ar lipsi acea suferinta, nu as mai putea plange. Iar un om care nu plange niciodata e un om rau.

Nu stiu exact ce vreau sa sa mai spun, ca deja intru prea adanc in adancuri Smile , insa voiam sa iti aduc cuvintele mele de lauda pentru acest text. Si imi place si sfarsitul - versurile de la Roza Vanturilor. Cred ca ar fi trebuit sa fie cu dedicatie pentru mine...la cate am pe suflet la ora actuala...Dar, toate trec. Nimic nu dureaza o vesnicie. Odata cu noi se ingroapa si ele...
avatar
Ova-Tattoo Art
Admin
Admin

masculin
Numarul mesajelor : 2682
Varsta : 41
Location : Verona / ITALY
Data de inscriere : 18/11/2007

Vezi profilul utilizatorului http://www.ova-tattooarte.com/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Mar Noi 17, 2009 2:27 pm

wilhemina a scris:
wooow woow wow !!! Tareee ! Am citit acum ceva timp aceasta "opera" si nu am vrut s-o stric prin vre-un comment, dar daca a indraznit OVA sa scrie (ceva la fel de "adanc").......Pentru mine aceste opere, care "strapung", sunt inefabile !
Sunt curios sa aflu ce este, de unde este !!!?
PS: Ce inseamna schimbarea avatarului ? A disparut "ceva" de pe umar.
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Mar Noi 17, 2009 4:14 pm

Smile nu a disparut nimic de pe umar, doar ca poza actuala de la avatar este facuta inainte de a fi fost facut tatuajul...

nu am inteles curiozitatea ta: "Sunt curios sa aflu ce este, de unde este !!!?"
daca ai putea fi un picut mai explicit, as putea sa te lamuresc!
oricum, iti multumesc pentru comentariu.
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Mar Noi 17, 2009 4:28 pm

Am aflat deja !
http://www.poezie.ro/index.php/author/22566/ioana_neagu
Felicitari, te admir ! I think I'm fallin' for you !
PS: Esti cu 5 zile mai mare ca mine !
LA MULTI ANI !!! cu intarziere \m/
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Mar Noi 17, 2009 4:44 pm

Smile) merci!
wow, am uitat de site.ul ala...
nu am mai scris nimic...de mult.
la multi ani si tie, anticipat Wink \m/
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Mar Noi 17, 2009 4:56 pm

Multumesc !!! :9
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Mar Noi 17, 2009 5:07 pm

wilhemina a scris:wow, am uitat de site.ul ala...
nu am mai scris nimic...de mult.
Daca esti amabila, plz posteaza link-uri catre alte "scrieri" proprii !!!
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Mar Noi 17, 2009 5:17 pm

pai, pot sa le trec ca newtopic Razz
dar am vazut ca nu prea se citesc...cel putin, acum 2 ani cand am inceput sa scriu pe site.ul asta nu se citea!
o sa mai caut sa vad ce mai am scris si le voi pune in literatura...poate mai primesc si un feedback, ceva de la cei interesati de lectura Smile
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Mar Noi 17, 2009 6:45 pm

In "studentie" este un student, nu ?
La "nou nenascutul" =))))))))))))am ras cu lacrimi !!!
Le ai cumva scrise intr-o carte, carticica ? Plus alte scrieri. Plz daca ai, ......... vreau neaparat un exemplar, plz plz plz plz plz !!!
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Mar Noi 17, 2009 8:56 pm

nu am scos niciun volum...
am publicat "Studentie" intr.un supliment local si inca o proza scurta romantico-siropoasa (asta cand eram mai micuta) in cotidianul de Banat, dar sa le scriu intr.un volum pe toate...deocamdata nu!
cine stie? poate daca ma pun pe treaba, o sa scriu ceva frumos Smile
referitor atat la "Studentie", cat si la "Nou nenascutul", astea au fost niste experimente literare, daca pot sa le spun asa.
aici am incercat sa imi exprim latura masculina...totul este scris din perspectiva unui personaj masculin.
acum, nu stiu in ce masura mi.a si reusit acest experiment Smile
mie imi transmite masculinitate, nu stiu altora.
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Mier Noi 18, 2009 7:23 pm

"Studentie" ma intrebam daca nu cumva este scrisa de un baiat, in "Nou nenascutul" nu am simtit nici genul feminin nici masculin, mai degraba "neutru" Smile , probabil din cauza ca ma prapadeam de ras !!!
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Mier Noi 18, 2009 7:26 pm

Wink inseamna ca a fost un experiment reusit...
si in povestioara cu fetusul am incercat sa las ideea de baietel, dar probabil ca este mai putin perceptibil.
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Mier Noi 18, 2009 7:39 pm

wilhemina a scris:dar am vazut ca nu prea se citesc...cel putin, acum 2 ani cand am inceput sa scriu pe site.ul asta nu se citea!
Poate ca se citea, dar nu se comenta ?
Cred ca va fi la fel !
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Mier Noi 18, 2009 7:44 pm

nu se citea...imi aparea la vizualizari.
da...dupa cum vezi esti singurul care zice ceva, iar eu am ajuns sa imi comentez singura textele Smile)
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Joi Noi 19, 2009 5:17 pm

Nu stiu de ce, dar cred ca se citea mai mult atunci decat acum. Deci asteptarile sunt foarte slabe !
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Joi Noi 19, 2009 5:25 pm

sincer...nu prea imi pasa cati citesc.
acum am mai pus cateva chestii pentru ca ai vrut tu si m.am gandit ca o sa le si citesti!
intotdeauna mi.a placut schimbul de replici pe marginea unui subiect, asa ca tot acesta era si scopul pentru care am postat ceva pe site.ul asta.
nu ma asteptam la mare lucru...
daca voiam critica literara, scriam in continuare pe "agonia" sau pe oricare alt site literar.
am vrut doar sa diversific, pentru ca am vzut ca oamenii socializeaza pe diverse teme.
nu a mers, insa Smile
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Joi Noi 19, 2009 6:04 pm

Multumesc, dar nu m-am "saturat", mai vreau !
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Joi Noi 19, 2009 6:15 pm

dupa cum am mai spus...
nu am mai scris nimic, de multa vreme.
mai am o varianta (ceva mai pe gustul meu) a textului de fata, dar ma gandesc ca nu are rost sa o postez si pe aceea.
e aceeasi idee, in alt cadru si cu alta intruchipare a personajelor.
acolo e mai multa descriere si mai mult suspans, dar povestea este aceeasi, reala de altfel!
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Joi Noi 19, 2009 6:51 pm

Oricum..., daca o sa mai scrii, si vei publica, o sa vreau neaparat un exemplar, cu autograf desigur, personalizat ! Smile
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Joi Noi 19, 2009 7:14 pm

bine, promit!
multa lume m.a incurajat, dar nu gasesc resursele necesare.
pentru a publica ceva de mare anvergura, este necesara o experienta de viata coplesitoare, altfel este sortit esecului.
asa ca vreau sa mai astept un picut.
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Joi Noi 19, 2009 7:53 pm

wilhemina a scris:dar povestea este aceeasi, reala de altfel!
Pe bune ? Nu pot sa cred !!!
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Joi Noi 19, 2009 7:57 pm

ti.am trimis ceva in private mesage Wink
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de bLind la data de Dum Noi 22, 2009 7:15 pm

Doar ce am terminat de citit "O mie de cocori" de Yasunari Kawabata. Si vreau sa scriu ultimele fraze:
"Moartea e atit de aproape de noi! Asa-i spusese Fumiko. Kikuji se simti ca inclestat cu picioarele in pamint cind isi adusese aminte aceasta fraza.
Scoase batista si-si sterse fata. Avea senzatia ca nu-i mai curge nici o picatura de singe prin vine si incepu sa-si frece tare fruntea si obrajii. Cind se uita la ea, batista ii era uda de pete negricioase de sudoare. Tremurind, simti cum un fior rece ii trecu prin sira spinarii.
-N-are nici un motiv sa moara... isi zise el. N-are nici un motiv.
Nu, n-avea nici un motiv sa moara! Fumiko, care-i reinviase pofta de a trai! Fumiko, care-l readusese la viata!
Dar, docilitatea ei desavirsita din seara din ajun, da, acea supunere totala pe care i-o aratase ea, nu era oare dictata numai de moarte?
Sau poate, ca si mama ei, va fi socotit nemarginit de pacatoasa prin insasi supunerea de care daduse dovada? Numai Kurimoto traieste! izbucni Kikuji, scuipind fiecare cuvint ca pe o otrava aruncata in fata unui dusman invizibil.
Si grabi pasul spre umbra parcului din apropiere."
Am copiat doar sa spun ca nu am gasit nici un happy ending in operele lui pana acum !
avatar
bLind
Membru Gold
Membru Gold

masculin
Numarul mesajelor : 303
Varsta : 30
Location : Æ
Data de inscriere : 06/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de scorpy la data de Dum Noi 22, 2009 7:28 pm

nu am citit Yasunari Kawabata.
si...nici nu am auzit pana acum Very Happy
mie imi plac si operele fara happy ending...au farmecul lor!
avatar
scorpy
Membru Gold
Membru Gold

feminin
Numarul mesajelor : 536
Varsta : 30
Location : craiova
Data de inscriere : 06/01/2008

Vezi profilul utilizatorului http://trendzone.ro/user/mod/

Sus In jos

Re: suprema zadarnicie

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum